Efter mycket funderande så har jag bestämt mig för att fokusera ännu mer på psykisk ohälsa i denna blogg. Varför? Därför att det finns alldeles för många fördomar och förutfattade meningar kring olika psykiska sjukdomar. Det som har inspirerat mig till att ta tag i detta är underbara Psykpodden med Christian & Rebecca sam kampanjen Hjärnkoll. Personerna bakom detta har fått mig, och jag hoppas att många fler håller med, att inse att man aldrig är ensam när det gäller psykisk ohälsa. 
 
Den nationella kampanjen Hjärnkoll finns för att öka öppenheten kring just psykisk ohälsa. Det började med att de började följa mig på twitter, fundersam men väldigt intresserad fortsatte jag att kika vidare. Dessutom hade jag lyssnat på psykpodden lite med ett halft öra några veckor tidigare, lätt omedveten om hur viktigt det de pratar om verkligen är. Rebecca och Christian har tillsammans podcasten Psykpodden där de pratar öppen och lätt om olika psykiska sjukdomar. Ibland bjuder de in gäster med erfarenheter kring samma ämne. Galet intressant! Lyssna, lyssna, lyssna. 
 
Som många av er redan vet har vägen till där jag står idag inte varit speciellt lätt. Allt från samtal i skolan för nedstämdhet till att i total panikångest behöva ringa till NoA. Trots att allt inte alltid är lätt så vill jag verkligen att andra ska förstå och då verkligen förstå. Inte döma, inte låtsas förstå och verkligen inte låtsas som att det inte finns. För det gör det. Det finns så sjukt mycket och många fler drabbas, trots att vi inte vet det just för att det är alldeles för tabu. 
 
Detta gör mig så arg! För jag vet hur jobbigt det är att vara nere i en ordentlig svacka och hur tufft det är att gå igenom KBT. Alldeles för många människor mister både tron om sig själva, livet och framtiden till psykiska sjukdomar men framför allt till fördomarna om det. Att inte våga säga hur man känner, hur man mår eller vad man tänker. Varför skulle man inte få säga hur man känner? Varför ljuga om det allra viktigaste? 
 
Därför tänker jag stötta Hjärnkoll och tipsa om allt som har med psykisk ohälsa att göra. Därför att vi behöver prata om det så mycket mer än vad vi gör idag. Därför tycker jag att just du också ska fundera över dina värderingar och vad just du tänker kring psykisk ohälsa. 

4 kommentarer

Lina

10 Mar 2014 22:33

Himla bra initiativ. Du är så stark <3

Lina

10 Mar 2014 23:00

Att du vågat och vågar vara så öppen har fått mig att våga berätta när jag är rädd för saker, små som stora. Som jag förut varit rätt duktig på att hålla för mig själv.

Nora

11 Mar 2014 10:46

du är superbra, superstark och superklok. hejar på dig till 100% <3 <3 <3 <3

Nora

11 Mar 2014 10:46

du är superbra, superstark och superklok. hejar på dig till 100% <3 <3 <3 <3

Kommentera

Publiceras ej